Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Magyar értékeink.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Magyar értékeink.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: magyarertekek.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 8 db
Erdélyi Utazás

Erdélyi Utazás

Erdély látnivalói és nevezetességei, épített és természeti örökég, állat- és növényvilág. Legendák földje. Szálláslehetőségek, utazási irodák kínálata Erdélyi utakra. Fotógyűjtemények Erdélyről, irodalom, könyvajánló, útikönyvek, térképek.

Hagyományőrzés - ősi hagyományok

Hagyományőrzés - ősi hagyományok

Hagyományőrzés, hagyományőrző klubok, egyesületek, fesztiválok találhatók az oldalon. Ősi művészetek, népi mesterségek linkjei, hagyományőrző társaságok és azok rendezvényei. Találhatsz még ősi italok receptjeit, antikvitásokat, ahol megtekintheted a régi korok felszereléseit mesterségükhöz, illetve fegyvereket, szerszámokat.

Hungaricum

Hungaricum

Az oldal megismertet számos hungarikummal a gasztronómia, magyar bor és pálinka, népi hagyományok, népművészet, népi építészet, népi mesterségek, hagyományos magyar állatfajták témaköreiben. Megismerhetjük gazdag örökségünk jelentős részét.

Képzőművészet - magyar

Képzőművészet - magyar

A magyar képzőművészettel és képzőművészekkel kapcsolatos oldalak gyűjteménye. Elsősorban a huszadik századi és kortárs képzőművészekkel foglalkozó oldalakat gyűjtöttük itt össze, de a magyar művészettörténet legfontosabb régebbi szereplőiről tájékoztató oldalak is szerepelnek az összeállításban. A legfontosabb képzőművészeti portálok is megtaloálhatók itt, amelyek naprakész tájékoztatást adnak a modern képzőművészet alakulásáról, az új alkotókról, alkotásokról, csoportokról, pályázatokról.

Kézműves - Népi mesterek

Kézműves - Népi mesterek

Az oldal hagyományos szakmákat gyakorló és természetes anyagokat használó kézműveseket gyűjt egy helyre. Az oldalon találhatunk fafaragókat, üvegfestőket, kés- és ékszerkészítőket, kosárfonókat, játékkészítőket, mézműveseket, bútorfestőket, viseletkészítőket és még rengeteg mesterembert akik természetes anyagokból saját kézzel valósítják meg termékeiket.

Magyar kultúra

Magyar kultúra

A kultúra hivatott képviselni egy nép, nemzet szellemi kincseit, nyelvét, művészetét, történetét, hagyományait, szokásait. Ez egy olyan átfogó hagyaték, amelyhez szinte minden nap hozzáteszünk valamit a jelenkor és a közeljövő számára. A Magyar.tlap a Magyar kultúrába enged betekintést, segít annak megismerésében, segít eligazodni a témában megjelenő weblapok tengerében.

Magyar népzene

Magyar népzene

A magyarnépzene.tlap.hu linkgyűjtemény, népi hangszerek, zenekarok és együttesek, népdalok és gyerekdalok, táncegyüttesek bemutatásával foglalkozik. Oldalamon megtalálja a népdal énekeseket, népdal szövegeket, népzene letöltések linkjeit, néptánc oktatást, könyveket, kiadványokat, portálokat, táncházakat, együtteseket, zenetörténet linkjeit.

Nemzeti ünnep

Nemzeti ünnep

Nemzeti ünnepeink és jelképeinkről kaphatunk átfogó képet a gyűjtemény oldalain. Március 15. az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, október 23. az 1956-os forradalom, Szent István, államalapítónk ünnepe elevenednek meg az oldalakon.

Tuti menü