Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar táj képes leírás - Magyar értékeink.tlap.hu
részletek »

Magyar táj - Magyar értékeink.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: magyarertekek.tlap.hu » Magyar táj
Keresés
Találatok száma - 6 db
 Magyar helyszínek az UNESCO listán

Magyar helyszínek az UNESCO listán

Magyarországon már gyermekként megtanuljuk: 'Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél...', akinek van, gyerekszobája megismeri a Napkirálynak tulajdonított mondatot : a Tokaji 'a királyok bora és a borok királya' ('Vinum regum - rex vinorum'). A Tokaji Aszút az egész világot meghódította - engem is. A szőlőművelés Tokajban ősidok óta van jelen, a leletek tanúsága szerint e tájon őshonos növényfajta a szőlő: itt került elő a mai szőlőfajták közös ősének tekinthető ősszőlő (vitis tokaiensis) levelének lenyomata, mely különben mind a mai napig vadon él Tokaj-Hegyalján.

Az ország 10 legszebb természeti csodája

Az ország 10 legszebb természeti csodája

A Zempléni-hegységben emelkedő vulkáni kúp önmagában, a rajta a 13. században épült füzéri vár nélkül is felejthetetlen látványt nyújt. Ha felkapaszkodsz rá, a sarokbástyáról gyönyörű kilátás tárul eléd a Hegyköz medencéjére, tavasztól őszig pedig a sziklák között nyíló virágokban is gyönyörködhetsz.

Erdély lélegzetelállító tájai

Erdély lélegzetelállító tájai

Legyen szó a Fogarasi havasokról, a legendás Szent Anna tóról, a szász erődtemplomokról vagy akár szép kincses Kolozsvárról, Erdély rengeteg nagyszerű látnivalót rejt. Simó Szabolcs körútja során közel 6000 fotóból készített látványos timelapse kisfilmjével mutatja be Erdély lélegzetelállító tájait és városait. Megtett út: 2100 km Időtartam: 6 nap Fotó: 5924 db Utómunka: 4 nap

Magyar várak

Magyar várak

A romantika korában volt szokásos a múlt dicsőségére hivatkozni, a hajdanvolt régi szép időkön merengeni. 'Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék...' Ki ne ismerné himnuszunk költőjének sorait. Valóban dicsőséges volt Szondi György drégelyi, vagy Zrínyi Miklós szigetvári helytállása. Az egri csillagokról nem is beszélve... De jött a gonosz labanc, s lerombolta várainkat, nehogy - általában bukott szabadságharcos - elődeink védelmet találhassanak falaik között. Nagyjából ez a leegyszerűsített kép él köztudatunkban. Bezzeg a szerencsésebb nyugati országokban másképpen alakult a történelem, véli a művelt magyar olvasó.

Szép magyar tájak - Hollókő

Szép magyar tájak - Hollókő

Palócföld éke, s egyben hazánk egyik legszebb vidéke, mely a várak kedvelőinek, s a kirándulni vágyóknak is szebbnél szebb élményt tartogat. Különlegessége a falu fölé magasodó vár, a kanyargós, csodaszép utcák és a hangulat.

Szép Magyarország

Szép Magyarország

Ezen az oldalon egy olyan cikket olvashatnak, amelyre nagyon büszkék vagyunk és amelyik érzésünk szerint pontosan mutatja be azt a szándékot, amilyennek mi be szeretnénk mutatni Magyarországot: egyedinek, érdekesnek, izgalmat csempészve oda, ahol kevésbé vehető észre, de mindig a tényeket alapulvéve, szakemberekkel konzultálva. Ha tetszik Önnek, amit itt olvas, akkor kérem ismerje meg a nyomtatott magazint is.

Tuti menü